Bemutatkozik Sánta Gábor

Bemutatkozik Gábor, aki a maga módján kutyákon és azok gazdáin segít. Gábor agyvérzéssel született, de számára ez nem egy központi probléma. Ott segít, ahol tud.

Olvassátok érdeklődéssel velencei barátom bemutatkozó gondolatait.

Bemutatkozás

Sánta Gábor vagyok, 33 éves, szeretek embertársaimnak segíteni és imádom a kutyákat.

Mottóm:  Az Élet szép.

Születésemkor agyvérzést kaptam, amiből kifolyólag járni tudó mozgássérült lettem. Ezt a tényt elfogadtam és nem foglal el központi helyet az életemben. Azt vallom, hogy a sérült emberek is meg tudják csinálni az élet adta feladatokat, csak lehet,hogy másképp és némi segítséggel.

Születésemkor eldőlt a sorsom. Egyes képességeket szűken, másokat bőven kaptam. Meggyőződésem, hogy saját példámmal, pozitív gondolkodásommal erőt tudok adni sorstársaimnak, így segítve őket. A jövőmet illetően két hivatás jöhetett számításba, ami nagyon érdekel és azt gondolom tehetségem is van hozzá, masszőr és kutyatréner.

A kutyákhoz 5 éves korom óta szoros barátság köt. Back nevű kutyám tanított a járásban – a szőrében tudtam kapaszkodni, ami azt a biztonságot adta meg, ami az önbizalmamból hiányzott. Azt vettem észre, hogy értem őt és ő is ismeri minden rezdülésem. Megvan a feltétel nélküli szeretet, az összhang. Megbízunk egymásban, hűséges segítőtárs. Figyelni kezdtem a viselkedését a különböző helyzetekben, később ő tanított engem, én pedig őt.

Gyerekkorom óta nagyon sok állatokról szóló történetet, természetfilmet, ismetetterjesztő, oktató anyagot láttam, a kutya etológia tudományát is egyre jobban elsajátítottam és saját kutyáimon a gyakorlatban is alkalmaztam. Elgondolkodtam, hogyan lehetne megkönnyíteni az emberek életét ezáltal.

 A kutya régen elsősorban házőrző volt, ma nagyobb mértékben családtag, házikedvenc , társ, gyerekek játszópajtása. Egyre nagyobb az igény, hogy a kutya beilleszkedjen a családba és úgy tudjon viselkedni, hogy ne keserítse meg a háziak életét.

Felelős kutyatartónak kell lenni. Következetesen neveljük, adjuk tudtára kedvencünknek, hogy mit várunk el, hogyan viselkedjen a különböző szituációkban. A jól szocializált kutya sok örömet tud adni a családtagoknak a mindennapokban.

Ehhez segítem én hozzá a gazdikat, tanítva Őket és a kutyájukat.

Harmonikus kutyatartást kívánok!

Velence, 2021.03.13.

Sánta Gábor