Méhek Napján bemutatom a Méhecske Alapítványt

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Néhány alkalommal alapítványok, egyesületek profilját szeretném bemutatni.

Kérem 1%-al támogassátok pótolhatatlan munkájukat!

Interjúm a Méhecske Közhasznú Alapítvány vezetőjével készült.

Kérdez: Füves Zsuzsa Válaszol: Székely Márta

  • Alapítványotok neve önmagáért beszél. 

Így van nehéz volt a név választás, mert nem egy egyszerű nevet szeretünk volna, hanem valami tartalom is legyen a név háta mögött, szorgalmas, gyűjt, virágokra száll, így nem lehet rossz állatocska a méh, mézet- amit egész évben fogyasztunk- mindenki szereti…… 

  • Milyen céllal jött létre az alapítvány és mikor? 

A Méhecske Közhasznú Alapítvány 2007-ben alakult meg. Azzal a céllal jött létre, hogy a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekeket és családokat összetartsa. Napjainkban, sajnálatos módon tapasztaljuk, hogy a szegénység, a rászorultság, egyre jobban eluralkodik társadalomban. A fent említett családok, sajnos mindenféle támogatásból kimaradnak.

  • A méhecske hasznos és szorgalmas rovar. Hogyan kell elképzelnünk, az alapítványotok szorgalmát? Milyen rendezvényeitek voltak már, mit említenél az olvasóknak? 

Az M.K.A. az éves programjait a hagyományok is építik. Pótvizsga felkészítése 14 éve működik, több mint 480 tanulót készítettünk fel a sikeres pótvizsgára Győr városában.  Ergométer verseny fogyatékkal élők részére országosan, de az utóbbi évben már más országokból is jöttek. Ez is 14 éve működik minden év januárjában, eddig összesen 1280 versenyző vet részt 14 év alatt. Minden versenyző érmet, oklevelet kap és ajándékban részesül. Imádnak Győrbe jönni mert jól érzik magukat egy színvonalas versenyen. Egésznapi étkezést, innivalót biztosítunk a résztvevők és kísérők részére. Tréning sorozat szülők részére, kiscsoportos létszámban ezek is már több éve működnek. Karácsonykor családokat támogatunk tartós élelmiszerrel, évenként 30 családot, gyerekeknek játékot, tanszereket adományozunk. Karácsonyi vásár. Fogyatékkal élők evezősök támogatása számos versenyen. Verseny, 2012. év Paralimpia London, 2016. év Rió, és reméljük egy para sportoló kijut Tokióba.

  • Néhány éve megkaptátok az egyik legnagyobb elismerést, a ” 2015 Kisalföld Presztizs Díjat„. Erről mondanál néhány gondolatot? 

Rengeteg munkánk van az alapítványban, és büszkék vagyunk rá.

  • Kik segítik a munkátokat? 

Tagok és önkéntesek 16-85 éves vegyes korosztály, mindig körforgásban vannak jönnek, mennek el.  Van egy Irodánk már több mind 8 éve, amit 100% kihasználunk.

Kreativitás, tréningek, adományok gyűjtése, támogatók, vendégek fogadása.

  • Milyen terveitek vannak a jövőben? 

Legyen vége a covidnak, sok programot átírt ez a helyzet, nem tudunk tervezni előre. Még több támogató. Még több program. Szeretettel várjuk a családokat!

Folyamatosan várjuk az önkénteseket. Várjuk a hasonló civil szervezetek együttműködését. Én folyamatosan fejlesztem magam, hogy a legnagyobb tudásommal segítsem a hozzánk forduló családokat, gyerekeket. Coachként a legnagyobb értő figyelemmel hallgatom meg és támogatom őket.

Adószám: 18986484-1-08